Deelnemers

Search Our Site

Concours Hippique Haarlemmermeer is een paardensportevenement in het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp, met een toernooi voor spring- en dressuurpaarden. Het toernooi wordt dit jaar van 16 t/m 18 juni georganiseerd. Op zondag 18 juni wordt er om de ‘Grote Prijs van Haarlemmermeer’ gereden.

In de jarenlange historie van het evenement kon de organisatie bij droog weer tussen de 20.000 en 25.000 bezoekers verwelkomen. 

Concours Hippique is een ‘verblijfsevenement’, waarbij bedoeld wordt dat bezoekers langer dan gemiddeld 1,5 uur in het bos verblijven en/of ervoor kiezen in een later stadium nog een keer terug te komen. Het evenement onderscheidt zich onder meer in sportiviteit, kwaliteit, entourage en beleving. Er wordt veel aandacht besteed aan de look & feel van het concours. Voor de PR & Marketing is een professioneel regionaal bekend bureau aangetrokken dat zich intensief inzet om het Concours en haar side events breed op de evenementenkaart te zetten.

Side events
Naast het toernooi is er o.a. een Foodtruckfestival, een Strodorp, een Streekmarkt en een Indianendorp voor de kinderen. Gedurende het hele weekend vinden er voor jong én ouder uiteenlopende kleine optredens, workshops en andere aantrekkelijke activiteiten plaats. Op zaterdagavond staat er een 2-uur durende spectaculaire showavond met paarden én een GRATIS toegankelijk muziekfeest gepland.

Bezoekers
Om een goede gang van zaken te garanderen hebben wij als organisatie niets aan het toeval over gelaten. Zo hebben o.a. de logistieke gang van zaken, de hygiëne, de veiligheid van zowel de foodtruckhouders, de standhouders, de bezoekers als de uitstraling van het festival in z'n geheel onze optimale aandacht.
Graag informeren wij u als bezoeker in detail over deze onderwerpen, in het volste vertrouwen dat wij samen Concours Hippique Haarlemmermeer en de bijbehorende side events tot een groot succes maken.

Betaaleenheid
Tijdens het festival betaalt u over het algemeen met zogenaamde breekmunten. De waarde van één munt is € 2,50, welke te breken is in twee eenheden van € 1,25.
Bij de volgende onderdelen van Concours Hippique Haarlemmermeer kunt u uitsluitend met munten betalen:

 • Bar Hippique (alle dranken inclusief koffie en thee)
 • De draaimolen
 • Het Indianendorp (voor vip-gasten is de toegang hiervan gratis)

NB. Bij de foodtrucks, bij de stands in het Strodorp én de toiletten kunt u zowel cash als met munten betalen. Bij eenmalige betaling van 1 munt kunt u verder het hele weekend gebruikmaken van de toiletten.
De munten kunnen op twee daarvoor speciaal bestemde kassa’s worden aangeschaft. Bij deze kassa’s kan zowel met cash geld als doormiddel van pin worden afgerekend.
De munten kunnen van openingstijd tot uiterlijk 30 minuten voor sluitingstijd worden aangeschaft. Munten kunnen niet terug worden ingewisseld!

Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO)
Het festival beschikt over een centrale EHBO-post welke in directe verbinding staat met de GG&GD.

Entertainment
Concours Hippique Haarlemmermeer wordt doorspekt met zeer uiteenlopende entertainment. Hiervoor wordt een hoofdpodium ingericht. Maar er zullen ook optredens en presentaties tussen het publiek plaatsvinden. Op de toegang van het Indianendorp en de draaimolen na zijn alle optredens en presentaties gratis toegankelijk.
Doorlink naar het programma

Toiletten
Op het festivalterrein worden ruime toiletwagens en verschillende urinoirs geplaatst. Vanzelfsprekend worden de toiletten continu professioneel gereinigd. De kosten per toiletbezoek bedragen € 0,50. Bij eenmalige betaling van 1 munt kunt u verder het hele weekend gebruikmaken van de toiletten.

Veiligheid
Zowel ’s nachts als tijdens de openingstijden van het festival zal het terrein worden beveiligd. Hiervoor wordt het gehele evenemententerrein rondom van hekken voorzien. Onze veiligheidsmedewerkers staan in direct contact met de plaatselijke autoriteiten.

 • Bezoekers van het festival hebben zich te houden aan de Huisregels van de organisatie.

Huisregels
Bij het betreden van dit evenement gaat de bezoeker automatische akkoord met onze huisregels:

 1. Het betreden van het terrein is voor eigen risico.
 2. De organisatie is niet verantwoordelijk voor vermiste of zoekgeraakte eigendommen.
 3. Wij hanteren een ‘zero tolerance’ drugsbeleid. Bij constatering van drugs wordt de bezoeker direct verwijderd en aan de politie overgedragen.
 4. Hinderlijk gedrag wordt niet getolereerd.
 5. Op verzoek van veiligheidsmedewerkers en/of personeel dienen bezoekers zich te legitimeren.
 6. Aanwijzingen en instructies van veiligheidsmedewerkers en/of personeel van het evenement dienen direct opgevolgd te worden.
 7. Het is niet toegestaan zelf meegebrachte etenswaren en/of drankjes mee te nemen.
 8. Het is verboden om – zonder toestemming van de organisatie – op en/of rondom het evenemententerrein handelswaren te verkopen.
 9. Het is verboden – om zonder toestemming van de organisatie – op en/of rondom het evenemententerrein flyers te verspreiden, posters, etc. op te hangen of andersoortige promotionele activiteiten te verrichten.
 10. Het is de veiligheidsmedewerkers toegestaan te fouilleren en/of kleding en tassen te controleren.
 11. Eenieder die het evenemententerrein betreedt geeft toestemming voor het maken van video-, foto- en geluidsopnamen waar de bezoeker mogelijk in of op voor zal komen. De organisatie gebruikt deze opname voor promotionele doeleinden.
 12. Het is verboden om podia, tenten, bouwwerken, hekken of andere objecten van het evenement te beklimmen.
 13. In situaties waar de Huisregels niet in voorzien, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen. De beslissing van de organisatie hieromtrent is bindend.
 14. Bij het niet naleven van de Huisregels zal de toegang worden geweigerd/ontzegd, zonder restitutie van enige gelden. Deze bezoeker dient het evenemententerrein dan direct te verlaten.


Pas drinken als je 18+ bent!
De Drank- en Horecawet is op 1 januari 2014 gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

 • Aan jongeren onder de 18 jaar mag geen alcohol worden verkocht.
 • Jongeren onder de 18 jaar zijn strafbaar als ze alcohol bij zich hebben, zowel op straat als op andere plekken die toegankelijk zijn voor publiek.
 • Tijdens Concours Hippique Haarlemmermeer wordt geen alcohol geschonken aan jongeren onder de 18 jaar.
 • Op verzoek van veiligheidsmedewerkers en/of personeel dienen bezoekers zich te legitimeren.

Naleving
18+ bandje
Ben je ouder dan 18 jaar, maar dien je je desondanks regelmatig bij de restaurants of barren te legitimeren, dan kun je bij de kassa’s om een zogenaamd ’18+ bandje’ vragen. Hierbij wordt natuurlijk wel nog om je legitimatie gevraagd. Met het dragen van het ’18+ bandje’ kun je snel en eenvoudig aantonen dat je boven de 18 jaar oud bent en zal je op het festivalterrein zonder problemen alcoholische dranken kunnen kopen.

Drank- en Horecawet
De wet maakt geen onderscheid meer tussen zwak alcoholische drank en sterkedrank. Het maakt dus niet uit of wat voor soort alcohol jongeren onder de 18 jaar bij zich hebben. Ze zijn in beide gevallen strafbaar.

Vervoer & Parkeren


Gezien de te verwachten drukte raadt de politie inwoners van Haarlemmermeer aan om lopend, per fiets of openbaar vervoer (Connexxion bushalte Overbos is dichtbij het evenemententerrein) naar Concours Hippique Haarlemmermeer te komen. Als u echt geen andere mogelijkheid ziet dan met een auto te komen, dan vragen wij vriendelijk om zoveel mogelijk te carpoolen en/of te parkeren op de grotere parkeerplaatsen bij Papa’s Beach House of bij restaurant Vork & Mes.

Voor de fietsers onder u zullen wij extra fietsenstallingen inrichten.

Concours Hippique Haarlemmermeer

Hillegommerdijk 488, 2144 KW Beinsdorp | office@concourshaarlemmermeer.nl

Nieuwsbrief ontvangen?